Chia sau micuțele semințe minune

Chia sau micuțele semințe minune

Chia sau micuțele semințe minune

În ciuda faptului că-s mici, semințele de chia sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Și ne-am întrebat: Ce le face atât de „puternice“ și atât de iubite de toată lumea? Este pentru că au primit numele de „superaliment“? Hai să facem o scurtă călătorie înapoi în timp ...

Știai că, în limba mayană, Chia înseamnă putere? Dar că s-a dovedit a fi planta minune preferată a mayașilor cu mii de ani în urmă? Poate te întrebi de ce, nu?

E vorba despre cum ne hrănesc corpul, cu puține calorii, dar cu o mulțime de grăsimi sănătoase, proteine și fibre. Mai sunt și ușor digerabile. Iar toate aceste beneficii fac ca micile semințe să fie atât de speciale.

Semințele supranaturale

Cultivate în Mexic și America de Sud, semințele de chia au fost întotdeauna cunoscute ca având puteri supranaturale.

La fel ca semințele de in, semințele de chia au o aromă ușoară, cu note de nuci, și sunt adevărați cameleoni când vine vorba de forma și modul lor de utilizare.

E nevoie de puțin pentru a face o schimbare în bine ... doar două linguri de chia în fiecare zi acoperă până la 30% din doza zilnică recomandată de mangan și magneziu. Cu 11 grame de fibre, 4 grame de proteine și încărcate cu acizi grași Omega-3, sunt un aliat nutrițional puternic.

Pregătește-ți lingurile! Urmează câteva extra informații despre Chia, care sigur o să te facă să iubești micile semințe și mai mult…

 

Superputerea 1: combustibilul tău Omega-3

Dietele tipice din ziua de azi sunt sărace în Omega-3, și nu este ceva ce simțim în mod direct, dar nici nu înseamnă că n-avem nevoie de acești acizi grași. Semințele de chia sunt super susținători în cazul ăsta.

Conțin 64% din acidul alfa linolenic omega 3 (ALA) de care ai nevoie. Alături de semințele de cânepă, cele de in, uleiul de măsline și avocado, sunt sursa numărul unu pentru acizi grași Omega-3 vegetarieni.

Acizii grași Omega-3 contribuie la reducerea inflamației, care este cauza multor boli frecvente legate de inimă, creier și articulații. Acestea sunt esențiale pentru sistemul imunitar, iar o dată pe lună oferă adesea un ajutor în gestionarea durerilor crampelor menstruale sau a unor dezechilibre hormonale pe care le întâmpină femeile.

Superputerea 2: Proteine pe bază de plante

Ca greutate, acestea sunt compuse din 14% proteine, ceea ce este mult în comparație cu alte plante. Împreună cu o mulțime de aminoacizi esențiali, corpul se poate bucura cu adevărat de această proteină.

Știai că un consum optim de proteine are efecte secundare pozitive? S-a demonstrat că aportul de proteine reduce gândurile cu privire la mâncare cu 60% și dorința pentru o gustare târzie cu 50%.

Superputerea 3: o adevărată fiesta cu fibre

28 de grame de chia conțin 11 grame de fibre. Datorită conținutului ridicat de fibre solubile, semințele de chia pot absorbi până la 12 ori greutatea lor în apă. Au o consistență gelatinoasă și se expandează în stomac, iar asta menține senzația de sațietate. Prin absorbția lentă a alimentelor vei consuma automat mai puține calorii. Fibrele hrănesc bacteriile bune din corp și mențin flora intestinală bine hrănită. Este cel mai inteligent gel din lume pe care îl știm, nu crezi?

Superputerea 4: Un cameleon gustos

Deși toată lumea cunoaște beneficiile lor sănătoase, uneori trebuie să depunem eforturi suplimentare pentru a adăuga aromă micilor semințe. Au un gust super neutru, devin gelatinoase în apă sau cu o consistență mai crocantă când sunt consumate în starea lor naturală.

Pentru a obține toate beneficiile chia + cel mai delicios treat, încearcă URBAN MONKEY RAW SNACK

  • Numele sparge gheața într-un mod amuzant: îi numești pe acești mici prieteni khiiia sau tschiiia?
  • Puterea supranaturală: de la forma lor naturală, crocantă, până la un lichid asemănător budincii atunci când sunt puse în apă - își schimbă forma.
  • Hrănesc amintirile din copilărie: budincă pentru micul dejun, gustare după-amiaza sau deliciul de seară. Doar că budinca pe care o facem din chia vine cu o mulțime de beneficii nutritive.
  • Gustarea ta primește un upgrade: integrală, fără gluten, foarte hrănitoare. Chia este destul de cool!

Articole mai vechi Articole mai noi